Translate

dilluns, 14 de maig del 2012

El tofu




Avui presentem una bona alternativa a les proteïnes d'origen animal: el tofu.

El tofu s'elabora a partir de la soja. D'aquí el seu nom japonès, que ve de les paraules fesol i quallat o fermentat. Així doncs, el tofu es prepara quallant la beguda de soja groga (coneguda com a llet de soja) mitjançant un agent coagulant. Posteriorment aquest quallat es premsa per poder separar la part líquida de la part sòlida, de manera similar a com preparem nosaltres el formatge, per això moltes vegades també es coneix com "formatge de soja".  El tofu té una aparença semblant al formatge fresc. És de color blanc-groc i té un sabor molt suau que fa que tingui moltes possibilitats a la cuina: es pot fer servir com a ingredient per altres plats, posar a les amanides, a les sopes o menjar-lo arrebossat. 

Foto d'un bloc de tofu, vista aquí


Propietats:

  • Aport proteic d'alta qualitat: per cada 100g de tofu, obtenim 14g de proteïnes.
  • Baix contingut en greixos saturats (2-3%) i alt en greixos insaturats (80%).
  • Baix contingut en calories.
  • Ric en calci i altres minerals: el calci és indispensable per la bona formació dels ossos. A més a més, també     conté altres minerals com ferro, fòsfor i potassi.
  • Baix contingut en sodi: això fa que sigui recomanable per persones que han de seguir una dieta baixa en sal.
  • No té colesterol, ja que és un producte 100% vegetal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada